«De gode hjelperne på Torbjørnrød gård»

DET FINNES NATURLIGVIS OGSÅ POSITIVE HISTORIER – SOM DENNE FRA VESTFOLD.

Morten F. Johansen dyrker sukkererter i stor skala, og er avhengig av mye hjelp i høysesongen 
(Foto: Per Moe)

Morten F. Johansen dyrker sukkererter i stor skala, og er avhengig av mye hjelp i høysesongen 
(Foto: Per Moe)

40 litauere arbeider med produksjon og innhøsting av sukkererter hos Morten Fevang Johansen på Nøtterøy. Fevang Johansen ser på sine arbeidere fra Litauen som en viktig ressurs, og prøver å legge forholdene best mulig til rette for dem. Han har reist et bygg som fungerer som overnattings- og oppholdsrom. Her serveres alle måltider – litauerne har egen kokke som har stor frihet i forhold til hva som skal serveres. Fevang Johansen mener det er av betydning å være raus, og det at alle spiser sammen er en viktig trivselsfaktor. De litauiske arbeiderne lønnes etter tariff i jordbruket, pluss feriepenger.

Fevang Johansen ønsker gi sine gode hjelpere noen berikende øyeblikk mens de er her. Han arrangerer derfor flere utflukter, både til fjells og på sjøen. For mange er møtet med fjellterreng, fossefall og snø en sterk, og ny opplevelse.

Sukkererterprodusenten er svært fornøyd med sine arbeidere, som er i alderen fra 18 til 50.

Ikke sjelden kommer flere fra samme familie til gården. Og det at mange ønsker å komme tilbake, vitner om at de trives på Torbjørnrød gård.

Translate »